Christoffers Bok

”Sedan mammas begravning, som han vägrat vara med på, har Christoffer förskansat sig i sitt rum. Man går inte på sin mammas begravning, speciellt inte när ens mamma inte är död.”

Polisen är övertygad om att kvinnan som gav sig av på skidor en kväll i mars har gått ner sig i en isränna och drunknat. Christoffer är övertygad om att mamma lever. Att ingen lyssnar på hans starka känsla är han van vid. Ingen bryr sig heller om att han kan prata med djur, eller att han känner på sig saker innan de händer. Hans bäste vän är Stickan, en vandrande pinne. Christoffer tycker inte om förändring, och nu har hela hans liv vänts upp och ner.

Christoffer blir skickad till sin mosters lantgård i Västerbotten. Här får han sin första människovän, som tar med honom till gumman Elin. Efter deras möte är Christoffer säker, han måste ge sig av och leta efter sin mamma. 

Varför ger sig Christoffers mamma iväg från familj och hus i Saltsjöbaden, på skidor, kvällen innan hon ska fira sin fyrtioårsdag tillsammans med hundratals vänner på det anrika Grand Hôtel vid Baggensfjärden? Om hon lever, varför kommer hon inte tillbaka? 

Kallstrålar, Christoffers Bok är den första delen i en trilogi som rör sig på flera plan, och i många olika miljöer. Del ett är en spännande berättelse om en mamma på flykt, en son på jakt och en pappa och dotter i kaos. 

Första kapitlet i Christoffers bok finns här:

Köp Kallstrålar – Christoffers Bok hos Bokus